10 May 2015

Bubbles and Muffins


Since early May, we are enjoying some summer weather. The walks in the park are more beautiful in this light and temperature. Liam is a big, big fan of bubbles and, a month ago, he got this ¨bubble maker¨from his mummu. You cannot imagine how much fun he gets from it!!

Desde que el mes de mayo empezó, hemos disfrutado de un tiempo casi veraniego, así que los paseos al parque (cubiertos de protección solar!) se hacen especialmente agradables. Liam se divierte mucho haciendo y persiguiendo pompas de jabón, así que el mes pasado su mummu le compró este aparato a pilas. No os podéis ni imaginar lo que disfruta con él!!


Several people stopped us and asked us where we got this ¨bubble maker¨.  

Varias personas ya nos han parado por la calle para preguntar dónde lo hemos comprado. 





Last Friday I went to dinner with some friends to the restaurant Lo de Flor (Carrer de les Carretes 18, El Raval, Barcelona) which I recommend for its food, service and how nice the place is. Everything we tried was delicious, especially the two starters of cheese, the wine (Celistia, D.O. Segre) and the coffee mousse with pear for dessert. The point is that, at the dinner, we started talking about recipes and one of the girls, Agnes, mentioned that she baked a gorgeous muffins. I got the itch for them and, the next day, I tried with a recipe that I have adapted from here. They are gluten free and to sweeten them, I used dates and agave syrup.

El viernes pasado fui de cena con unas amigas al restaurante Lo de Flor (Carrer de les Carretes 18, El Raval, Barcelona) el cual os recomiendo por su comida, servicio y lo bonito que es el lugar. Todo lo que probamos estaba exquisito, especialmente los dos entrantes de queso, el vino (Celistia, de las tierras del Segre) y la mousse de café con pera de postre. La cuestión es que en la cena nos pusimos hablar de recetas y una de las chicas, Agnés, mencionó que ella había hecho unas muffins buenísimas. Me entró el gusanillo por ellas y al día siguiente me atreví con una receta que he adaptado de ésta. Son sin gluten y para endulzarlas llevan dátiles y sirope de ágave. 






Pear and cardamom muffins


  • 1 cup and a half of raw almonds
  • 3 pears
  • Half cup of rice flour plus half cup of buckwheat flour
  • Half cup of oat milk
  • 1 tbsp of coconut oil
  • Half cup of agave syrup
  • 12 dates
  • 1 tsp cardamom
  • 1 tsp vainila extract
  • 2 eggs whites

For the topping:

  • 1 cup of oats
  • 1 cup of walnuts
  • 1 tbsp coconut oil
  • 2 tbsp agave syrup
  • 2 tbsp sesame seeds
  • 1 tsp of cardamom
Pre-heat de oven at 180. Mix all the wet ingredients in a blender. Add the flour to the mix. Bake for 15 minutes. While baking, prepare the topping by mixing all the ingredients in a blender. Remove the muffins from the oven and add the topping to them. Bake for another 25 minutes.

Let me know if you try to bake them :)

Have a nice week!


Photo by Ekaterina McKie
26 weeks pregnant. 26 semanas de embarazo.













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